Een foto zegt meer dan 1000 woorden.

Dit gezegde is zeker meer dan waar dus is het gebruik van afbeeldingen van zeer groot belang op je website. De keuze van je afbeeldingen is dus niet zomaar iets wat je er even bij doet.
Het is dus van belang dat je hier vooraf goed over nadenkt. Nu kun je ongelooflijk veel foto´s vinden op het internet echter is het niet altijd zomaar toegestaan deze foto’s te gebruiken.
Gebruikers recht afbeeldingenDus niet even een afbeeldingen googelen en gebruiken maar.
Mocht de auteur hier achter komen dan kan je hiermee problemen krijgen.

Nu is het (vaak) niet zo dat je direct een boete of een proces aangespannen krijgt maar respecteer gewoon de rechten van een afbeelding, jij wilt immers ook niet dat een concurrent van jou, jou website ideeën steelt en er zijn eigen website mee gaat maken.
Je kan beter een paar mooie goede afbeeldingen zoeken op www.istockphoto.com/nl en daar dan voor betalen.

Koop je foto´s en voorkom problemen.

 

Stel je hebt 4 goeie foto´s nodig voor je website, met een eenmalige aankoop bij Istockphoto ben je dan ongeveer 100 EUR kwijt. Bekijk hier het prijzenplan van Istockphoto
Wil je nu eerst je site met foto materiaal zien om zo een beter beeld te hebben welke afbeeldingen je wilt gaan gebruiken. Gebruik dan eerst de watermerk foto´s van Istockphoto en koop ze later.

Nu is 100 EUR op zich niet zoveel, maar denk eens na over het volgende!

Een eigen fotograaf.

Als je eens rond googled of beter nog plaats een tweet met de mededeling dat je opzoek bent naar een fotograaf voor bedrijfsfoto´s vette kans dat er iemand reageert.Een eigen fotograaf
Mogelijk wel een student fotografie die een zakcentje wil bijverdienen. Op internet ben ik fotografen tegengekomen die voor 95 EUR een shoot houden. Gooi daar nog wat reiskosten tegen en voor 150 EUR ben je klaar. Maar dan heb je wel eigen foto´s die speciaal voor jou gemaakt zijn. Mogelijk met je eigen bedrijfspand of je eigen mensen op de foto´s lijkt mij nog beter dan die standaard foto´s toch?

Wil je nou helemaal niets betalen voor eigen of professionele foto´s dan raad ik je de site. www.freeimages.com aan maak hier een account aan en beschik over wederom veel, heel veel foto´s. Niet altijd even professioneel maar mogelijk zit er iets voor je tussen.

Succes.

Ps, deze afbeeldingen komen ook van www.freeimages.com dus….

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share This